Bibliografie PDF Afdrukken E-mail
(1)McGee H. Over eten & koken. Zevende druk. Nieuw Amsterdam: Uitgevers. 2008; p. 453.
(2)Kiple KF, Ornelas KC. II.A.7. – Rice. Botany, Origin, and Evolution. The Cambridge World History Of Food. Beschikbaar via http://www.cambridge.org/us/books/kiple/rice.htm. Geraadpleegd op 2011 december 4.
(3)Plants Database USDA, NRCS. The PLANTS Database. Classification for Kingdom Plantae Down to Genus Oryza L. Beschikbaar via http://plants.usda.gov. Geraadpleegd 2011 december 12.
(4)FAO. All about rice. Rice and us. Beschikbaar via: http://www.fao.org/rice2004/en/rice-us.htm. Geraadpleegd op 2011 december 12.
(5)International Rice Research Institute. About Rice. Rice facts. Beschikbaar via: http://irri.org/about-rice/rice-facts. Geraadpleegd 2011 december 4.
(6)Gielen Aroma. Classificatie: nomenclatuur-taxonomie. Beschikbaar via: http://www.gielenaroma.nl/index.php?page=classificatie. Geraadpleegd op 2012 februari 13.
(7)Bailey R. Taxonomy. Beschikbaar via: http://biology.about.com/od/evolution/a/aa092304a.htm. Geraadpleegd op 2012 februari 17.
(8)de Jong F.M. Ons voedsel. Tweede druk. ’s Graveland: Fontaine Uitgevers BV; 2009.
(9)FAO. Oryza sativa L. Beschikbaar via http://www.fao.org/ag/AGP/AGPC/doc/Gbase/data/Pf000274.HTM. Geraadpleegd op 2011 december 4.
(10)Plants Database USDA, NRCS. The PLANTS Database. Classification for Kingdom Plantae Down to Genus Oryza L. Beschikbaar via http://plants.usda.gov. Geraadpleegd 2011 december 12.
(11)United States Department of Agriculture Foreign Agricultural Service. PSD. World Rice Production, Consumption, and Stocks. Beschikbaar via: http://www.fas.usda.gov/psdonline/. Geraadpleegd op 2011 december 10.
(12)Nelson A. Who eats more rice? Rice Today oktober-december 2011, 10 (4): 45
(13)Devriese S, Huybrechts I, Moreau M, Van Oyen H.  De Belgische Voedselconsumptiepeiling 2004. Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Brussel:2006.
(14)FAO. International Year of the potato 2008. Beschikbaar via: http://www.potato2008.org/en/world/index.html. Geraadpleegd op 2011 december 6.
(15)van de Graaf A. Chemische feitelijkheden. Zetmeel en zetmeelderivaten. 2003: 1-19.
(16)Owen S. Rijst. Rijkdom in recepten. Tweede druk. Haarlem: Schuyt & Co Uitgevers en Importeurs bv; 1996. p 13-95.
(17)Nubel. Belgische voedingsmiddelentabel. Vijfde editie. Brussel: vzw NUBEL; 2009.
(18)Hoge Gezondheidsraad. Voedingsaanbevelingen voor België. Brussel: Hoge gezondheidsraad; 2009.
(19)Garcia MA. Golden grains for better nutrition. Rice Today oktober-december 2011, 10 (4):16-17.
(20)Voedingscentrum. Mineralen. Beschikbaar via: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/mineralen.aspx. Geraadpleegd op 2012 maart 20.
(21)Vlaams Instituuy voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie. De actieve voedingsdriehoek. Internet site VIGeZ 2012. Beschikbaar via: http://www.vigez.be/home. Geraadpleegd op 2011 november 28.
(22)FAO Food and Nutrition Division. Rice and human nutrition. Fact sheets. Beschikbaar via http://www.fao.org/rice2004/en/factsheets.htm. Geraadpleegd op 2011 december 10.
(23)NICE. Special aardappelen. Aardappelen lekker en gezond. Nutrinews 2004: 5-9.
(24)van Blommenstein I, van Eijndhoven A, van Mil J. Kook ook.. Juni 2008. Wormer: Inmerc bv;2008. p 162-163.